České Budějovice: Sportoviště jsou postupně obnovována

05.08.2022 9:24 | Tisková zpráva

Dokončena už je například obnova světel v hlavní hale plaveckého stadionu.

České Budějovice: Sportoviště jsou postupně obnovována
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„V době letní odstávky tam došlo k výměně starých výbojkových žárovek za LED diody. Celý prostor bude lépe a rovnoměrněji nasvícen, protože osvětlení je možné řídit podle intenzity denního světla, a samozřejmě největším bonusem je nižší energetická náročnost. Spotřeba nových světel bude na asi 35 – 40 % těch původních. Při plánované opravě střechy budou světla sejmuta a po ní se na místo zase vrátí,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že celá akce vyšla na 1,3 milionu korun.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Další na řadě je střecha plaveckého stadionu. Smlouva na provedení revizních otvorů už je podepsaná a práce tam začnou v září.

Oprava střechy na sportovní hale začala před několika dny. “Už delší dobu do ní zatékalo a zásah za více než 24 milionů korun byl nutný. Musí se tam kompletně vyměnit střešní plášť a udělat zateplení, elektroinstalace i vzduchotechnika. Teď je hala úplně uzavřena, v provizorním režimu začne fungovat pravděpodobně už koncem srpna,“ říká náměstek a zmiňuje ještě další stavební počiny v Budvar aréně.

„V hlavní hale byly nákladem 3,7 milionů korun instalovány nové bezpečnostní mantinely, které záměrně nejsou pevně ukotveny. Pro bezpečnost hráčů je totiž třeba, aby tam byl v momentě nárazu „průhyb“ a tím se snížila možnost úrazu. Na místě jsou osazena i bezpečnostní plexiskla, vše za 3,9 milionu. Dále bylo opraveno zázemí tribuny „C“, kde má, mimo jiné, šatnu extraligový klub. Konkrétně šlo o obnovy rozvodů vody a odpadů, elektriky, podlah či vzduchotechniky za 5,9 milionů korun,“ dodává náměstek.

Tím ale výčet letošních oprav nekončí. „Pro snížení spotřeby elektrické energie se provedla optimalizace výkonu kondenzátoru chlazení, což znamená, že se celý chladící systém doplnil o další motor s nižším výkonem. Využíván bude hlavně v zimě. Logicky se sníží opotřebení toho původního motoru a zároveň je k dispozici nový i jako záloha pro případ poruchy. Celá investice vyšla na 0,5 milionu korun. Na základě pravidelné revize došlo v Budvar aréně také k opravě ocelové střešní konstrukce tréninkové haly. Práce přesahující 1 milion trvaly dva měsíce,“ doplňuje k novinkám Tomáš Novák, ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…