České Budějovice: Talentované děti dostanou ocenění, návrhy už můžete podávat

13.09.2023 13:05 | Tisková zpráva

Talentované děti dostanou ocenění, návrhy se mohou podávat do 9. října 2023. Mladé talenty město podporuje pravidelně už od roku 2001.

České Budějovice: Talentované děti dostanou ocenění, návrhy už můžete podávat
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Je to milá dvaadvacetiletá tradice. Vnímáme ji jako veřejné poděkování za reprezentaci Českých Budějovic, za níž stojí obrovská píle, odříkání, ale i touha nebýt průměrný, něco dokázat a prosadit se. Odměna je určena mladým umělcům do osmnácti let, kterým se podařilo získat významné úspěchy na národních nebo mezinárodních festivalech, přehlídkách nebo výstavách. Poděkování samozřejmě patří rodičům i pedagogům," uvedla náměstkyně primátorky Zuzana Kudláčková.

Ocenění většinou hrají na hudební nástroje, zejména na klavír, housle, violoncello, kytaru, flétnu, klarinet a fagot. V minulosti ale byla takto podpořena recitující i mažoretka. Nejvyšší částka, která byla předaná jednomu talentu v jednom roce, byla 30 tisíc korun. Některé děti přicházejí na radnici opakovaně, zatím nejúspěšnější byla osmkrát oceněná dívka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…