České Budějovice: U sídliště vznikla přírodní oáza

29.06.2020 11:39

Obnova Lišovského rybníka, který leží nedaleko sídliště Máj v sousedství Zavadilky a jehož stav byl nevyhovující, začala letos na jaře.

České Budějovice: U sídliště vznikla přírodní oáza
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Na pozemcích v majetku města vedených jako vodní a ostatní plochy byly provedeny udržovací práce na vodní nádrži. Obnovila se jejich funkce, došlo k zesílení hráze, opravě naháněcích a odtokových stok včetně úprav pláně nádrže, k pokácení dřevin a k břehovým úpravám. Nově je tam vybudován i ostrov a je velmi pravděpodobné, že se stane vhodným místem pro hnízdění ptáků. Hráz nad úrovní běžné hladiny je oseta travním semenem,“ popisuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že rozsah plochy odstraňované zeleně byl 1200 m2.

Mimo plochu navrhovaných úprav zůstaly na místě zdravé stromy, například dub letní, bříza bělokorá, vrba křehká, borovice lesní a osika obecná. Obnova rybníka a jeho okolí, které jistě přiláká milovníky přírody, stála 1,9 milionu korun.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…