České Budějovice: Výzkum spokojenosti obyvatel

10.08.2015 8:26

České Budějovice jsou pilotním městem v projektu Enazor.cz- podpora e-participace na místní úrovni.

České Budějovice: Výzkum spokojenosti obyvatel
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Cílem projektu je vytvořit, pilotně ověřit a nabídnout balíček nástrojů, které významně usnadní participaci občanů na rozhodování své obce prostřednictvím informačních technologií a obcím zajistí dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel. Nástroje vzniknou z pilotního ověření online systému pro eparticipaci veřejnosti (elektronický sociologický nástroj pro výzkum veřejného mínění a získávání podnětů od občanů) a následně tyto nástroje budou rozšířeny a nabídnuty volně k dispozici všem obcím v České republice pro vlastní využití.

Dotazník je možné vyplnit také elektronicky na: http://budejovice.enazor.cz/

V měsíci červenci a srpnu proběhne dotazníkové šetření mezi obyvateli města České Budějovice. Hlavním tématem výzkumu je spokojenost obyvatel s různými aspekty života v našem městě a získání námětů na možná zlepšení. Šetření budou provádět pověřené osoby (převážně studenti), které se budou prokazovat průkazem města. Odpovědi na krátký dotazník budou sbírány na veřejných místech i v náhodně vybraných domácnostech. Dotazník je určen pro osoby starší 15 let, je anonymní a bude sloužit výhradně k účelu analýzy spokojenosti obyvatel Českých Budějovic. Toto šetření je součástí dlouhodobé snahy města sledovat potřeby a názory občanů našeho města.

Výsledky šetření se stanou podkladem pro další zkvalitňování života v našem městě. Vaše názory a připomínky nám pomohou naše město společně měnit tak, abychom vytvářeli příjemné prostředí pro život v něm. Výsledky výzkumu budou zveřejněny v průběhu října na veřejném semináři (konkrétní datum a čas konání budou upřesněny). Dopředu Vám děkujeme za spolupráci a těšíme se na Vaše názory a postřehy.

Výzkum realizuje Schola Empirica, z.s. Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz a www.eeagrants.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

10:23 Přerov: Dešťová zahrada se otevřela veřejnosti, zelená oáza s tekoucí vodou potěší i děti

Dešťová zahrada – ráj pro lidi, zvířata i rostliny. Vodní prvky, které potěší zejména děti. Budky pr…