České Budějovice: Vyznamenání od primátora převzala Marta Kubišová

07.11.2017 9:11

„Jsem rád, že jste taková, jaká jste a děkuji Vám,“ těmito slovy se rozloučil s paní Martou Kubišovou primátor Jiří Svoboda na pódiu kulturního domu Vltava, kde zpěvačka zakončila svoji pěveckou kariéru.

České Budějovice: Vyznamenání od primátora převzala Marta Kubišová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Kubišová

Stalo se tak 1. listopadu, v den jejích pětasedmdesátých narozenin. Kromě kytice primátor předal oslavenkyni vyznamenání Za zásluhy.

"Slavíci se dají získat víckrát, ale medaile Za zásluhy z Českých Budějovic jen jednou. Můžete to nosit i na civilním oděvu," řekl s úsměvem primátor. A dodal, že když bude mít paní Marta ještě nějaký koncert, mohla by od města dostat i medaili Za statečnost, kterou by si podle něj rovněž zasloužila.

„Mockrát děkuji, všude říkám, že jsem se narodila v Českých Budějovicích a teď sem budu jezdit, protože na to budu mít čas,“ dodala zpěvačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

19:27 Plzeň: Po čtvrt století opět ožívá druhé patro litické školy

Litické děti opět budou stoupat po schodech do druhého patra školní budovy v Přeučilově ulici. Ve čt…