České Budějovice mají koncepční plán rozvoje kultury

29.08.2022 9:24 | Tisková zpráva

Pozitivní vliv kultury na kvalitu života obyvatel v prostředí jejich bydlení, zaměstnání a trávení volného času je nezpochybnitelný.

České Budějovice mají koncepční plán rozvoje kultury
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

„Uvědomujeme si dobře důležitost kultury stejně jako její další sociální souvislosti a ekonomické přínosy. Široký svět kreativity podporuje místní sounáležitost, vytváří příležitosti pro různá setkávání, ale také inspiruje a vzdělává. Dáváme důraz na další rozvoj a zlepšování kulturního života ve městě, a proto jsme připravili koncepční plán nazvaný Strategie rozvoje kultury a kreativních odvětví,“ uvedl 1. náměstek primátora Juraj Thoma k dokumentu, který bude městu sloužit jako koordinační nástroj pro období let 2023-2035.

Materiál, jehož součástí je tzv. Akční plán, jenž zajišťuje uvedení strategie do praxe, schválilo městské zastupitelstvo v červnu letošního roku.

„Plán je pro nás takovým otevřeným jízdním řádem, kterým se budeme řídit v nejbližších dvou letech, tedy 2023-2024. Popisuje jednotlivé aktivity nebo projekty, jasně je obsahově definuje, uvádí předpokládanou finanční náročnost jednotlivých opatření anebo projektů, vymezuje dobu realizace každého z nich a určuje osobu, odbor nebo jiný subjekt, který je za splnění jednotlivých opatření odpovědný. Akční plán je určen nejenom politické reprezentaci a odborům magistrátu, ale všem, kdo se v jakékoliv podobě podílí na kulturním životě města. A samozřejmě i veřejnosti, která tak může sledovat jeho praktické uvádění v život,“ přiblížil cíle a fungování implementačního dokumentu náměstek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…