České Budějovice ožijí hudbou

17.06.2021 14:51

Různé hudební žánry, známé i méně známé písně a interpreti, venkovní prostory historického centra města a dlouho očekávaná zábava. Kulturní akce nazvaná „Světový svátek hudby“ přináší více než 25 kapel po dobu tří dnů.

České Budějovice ožijí hudbou
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Pořadatelé akce, Josef Korda spolu s Alliance Française (AF) Jižní Čechy, připravili na den letního slunovratu, 21. června 2021, hudební vystoupení v centru Českých Budějovic. Program však začíná již tento pátek 18. června a pokračovat bude v sobotu 19. června a následně v pondělí, kdy je organizován jako součást události, která se slaví po celém světě od roku 1982 pod názvem Fete de la Musique vždy 21. června.

“Připravili jsme pět míst v centru města (Náměstí Přemysla Otakara II., Letní scéna Slavie, Sokolský ostrov - Coffee on the go, Piaristické náměstí - klášterní zahrada, IGY centrum), na kterých vystoupí zejména jihočeští muzikanti. Těšíme se na známé i nové tváře jihočeské hudební scény, které se nám přihlásily na výzvu k účasti. Zájem o vystoupení byl velký. Umělci vystupují bez nároku na honorář,“ dodává Josef Korda, který je spolu s Alliance Française Jižní Čechy pořadatelem akce.

AF připravila na sobotu 19. 6. trh na Náměstí Přemysla Otakara II. “Přijďte ochutnat francouzské delikatesy a poslechnout si francouzské melodie“ zve na jedinečné spojení kulturního a gastronomického zážitku Arnaud Rivoire, ředitel AF Jižní Čechy. Na akci budou dodržena veškerá aktuální hygienická opatření.

Akce je podpořena Statutárním městem České Budějovice, Jihočeským krajem a Nadací život umělce. Uskutečnění akce je možné také díky sponzorům G4R s.r.o., Bohemia Stone Spedition s.r.o., A.K.U.P.I. CB spol. s r.o., PASS CB s.r.o. a Vypluj.cz z.s. Dalšími, kdo podporují tuto hudební akci, jsou obchodní centrum IGY a kavárna Coffee on the go.

Aktuální informace o akci naleznou zájemci ZDE. Pro více informací pište na info@svatekhudby.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…