Český Brod: Co přinese rekonstrukce školní kuchyně ?

17.06.2015 19:45

Jak víme, díky rekonstrukci školní kuchyně se některým rodičům a dětem zkomplikoval na sklonku školního roku v Českém Brodě život. Co a proč se ve školní kuchyni děje, odpovídá Petr Kostkan z odboru rozvoje, který má projekt na starosti.

Český Brod: Co přinese rekonstrukce školní kuchyně ?
Foto: cesbrod.cz
Popisek: Český Brod

Školní jídelnu jsme museli zavřít z důvodu celkové rekonstrukce kuchyně a zázemí, která je časově náročná a bez úplné odstávky provozu není možná. V kuchyni nás čeká celková výměna a doplnění gastronomického zařízení, veškerá rekonstrukce vzduchotechniky, instalačních rozvodů, úprava dispozice technického zázemí a částečná oprava stropních podhledů ve výdejní části jídelny.

Projekt se v rámci dispozičních možností snaží o zajištění větší plynulosti provozu a zkvalitnění přípravy obědů. Dojde i na rekonstrukci toalet financovanou z investičního fondu ZŠ Žitomířská 885. 

To znamená, že už děti nečekají dlouhé fronty u okénka?

Doufáme, že dojde ke zlepšení, ale každý si musí uvědomit, že ve chvíli hromadného příchodu dětí na oběd nedokáže žádný systém fronty zcela odstranit. Při navrhovaných změnách jsme měli na mysli i to, aby děti mohly mít pití hned po ruce.

I odkládání nádobí je řešeno v nově vytvořeném prostoru mimo stravovací zónu jídelny. Obědy budou vydávány ze dvou pozic hlavního výdejního okénka a výdej polévky bude na ně navazovat. Zároveň bude vytvořen zábradlový naváděcí systém pro strávníky.

Čekají nějaké změny také vstupní halu?

Pamatuji si, že byla malá a neútulná.

Ve vstupní hale je naplánováno vybourání jedné řady umyvadel. Tím se nám prostor zvětší a budeme moci rozšířit věšáky a lavice na odkládání školních tašek.

Kdy my měla být jídelna znovu otevřena a kolik peněz bude rekonstrukce stát?

Obnovení běžného provozu školní jídelny plánujeme na úterý 16. září 2015. Předpokládané náklady na projekt jsou přes sedm milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…