Český Krumlov Card otevírá čtvery dveře k poznání města

28.04.2011 19:59

Tři muzea, zámeckou věž a mezinárodně proslulou galerii si mohou turisté i místní obyvatelé prohlédnout za poloviční vstupné, pokud si pořídí novinku letošní sezony: Český Krumlov Card. Tato karta začne platit od 1. května 2011, čímž se Krumlov stane prvním (co do počtu obyvatel) menším českým městem, které bude mít ucelenou kulturní nabídku tohoto druhu.

Český Krumlov Card otevírá čtvery dveře k poznání města

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

„Inspirovaly nás obdobné projekty v zahraničí, především karty německy mluvících sousedů," řekl Daniel Kintzl z Českokrumlovského rozvojového fondu. Fond tuto kartu vydal s cílem podpořit návštěvnost a zároveň pozvat i místní obyvatele do atraktivních dominant ve městě zapsaném na seznam UNESCO. „Chceme hlavně motivovat turisty k prodloužení pobytu či opakované návštěvě Krumlova. Na to, aby si prošli všechny čtyři významné kulturní instituce, mají celý měsíc," dodal Kintzl.

Český Krumlov Card návštěvníky zavede do čtyř míst, která patří k nejvyhledávanějším. Platí pro Hradní muzeum a zámeckou věž, Regionální muzeum, Museum Fotoateliér Seidel a Egon Schiele Art Centrum. Ušetří návštěvníkům 50% z běžné ceny vstupenek, rodinám dokonce 62 % z rodinného vstupného. Lidé ji mohou čerpat podle svého tempa a gusta - protože projít vše v podstatě není za jeden den možné, má karta platnost 30 dní. Navíc je přenosná, takže pokud majitel celou nabídku nevyčerpá, může ji někomu darovat. Lze ji koupit ve všech čtyřech jmenovaných expozicích a také v Infocentru na náměstí Svornosti.

Lidé se s kartou vypraví jak zpátky do historie, tak do současnosti. Vrátí se do dob pánů z Krumlova, Rožmberků a dalších významných šlechticů, kteří v průběhu staletí sídlili v Českém Krumlově a měnili jeho tvář. Karta jim zpřístupní tisíce nově vystavených cenností z depozitářů včetně relikviáře sv. Reparáta v Hradním muzeu a oživí také příběh 700 let města s detailně propracovaným keramickým modelem historického centra v Regionálním muzeu. Museum Fotoateliér Seidel shrnuje počátky profesionální fotografie a líčí osudy místních průkopníků tohoto řemesla. Český Krumlov Card otvírá rovněž dveře největší výstavní síně ve městě, která má světové renomé. Její stálá expozice ukazuje kresby, akvarely a dokumenty o životě a díle expresionisty Egona Schieleho, zároveň ale galerie pořádá velké výstavy českých i zahraničních umělců, jež si pečlivě vybírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ckrumlov.info

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…