Český Krumlov: Město podpoří rodiny s dětmi a seniory jednorázovým finančním příspěvkem

25.09.2022 15:02 | Tisková zpráva

Zastupitelé rozhodli o zapojení města do dotačního programu My v tom Jihočechy nenecháme, který spočívá v jednorázovém finančním příspěvku pro rodiny s dětmi a seniory. Žádosti o příspěvek bude městský úřad přijímat od 1. října do 30. listopadu 2022.

Český Krumlov: Město podpoří rodiny s dětmi a seniory jednorázovým finančním příspěvkem
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

V rámci dotačního programu My v tom Jihočechy nenecháme II, který vyhlásil Jihočeský kraj, bude město Český Krumlov vyplácet příspěvek občanům jako jednorázovou podporu v aktuální ekonomické krizi. Dotace se týká rodin s dětmi do dovršení 3 let, rodin s dětmi pobírajícími příspěvek na péči do 8 let a osob, které pobírají starobní a invalidní důchody při splnění dalších podmínek.

Výše podpory na dítě činí 4 tisíce korun za podmínky, že čistý měsíční příjem v rodině není více než 13 tisíc korun na osobu. 4 tisíce korun je také částka pro důchodce, kteří žijí samostatně a jejichž příjem je maximálně 16 tisíc korun. Pokud žijí důchodci ve společné domácnosti, činí výše podpory 3 tisíce korun na každého člena. Zde je podmínka výše čistého měsíčního příjmu na jednoho člena této domácnosti 12 tisíc korun. Tato jednorázová podpora se týká pouze lidí s trvalým pobytem na území města.

„Město všechny přiznané podpory předfinancuje ze svého rozpočtu a následně získá zpětně část dotace od Jihočeského kraje. U dotace určené pro poživatele starobních a invalidních důchodů bude polovinu dotace hradit město ze svého rozpočtu,“ říká starosta Dalibor Carda.

Žádosti lze podávat osobně na Městském úřadu na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví od 1. října do 30. listopadu 2022, a to vždy v pondělí a ve středu od 8.00 do 17.00 hodin. Žádosti musí být podané na předepsaném formuláři města, který bude k dispozici na webu v příštím týdnu. S dotazy se mohou obyvatelé obracet také na infolinku na tel: 778 711 847. 

Veškeré informace a detailní podmínky pro získání příspěvku jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.