Český Krumlov: Občané hlasují pro projekty svých sousedů

06.02.2023 8:38 | Tisková zpráva

Z nápadů od obyvatel, které obdržela krumlovská radnice v rámci šestého ročníku participativního rozpočtu, postoupila do finálového výběru desítka námětů. O vítězných projektech, které se budou realizovat, rozhodují Krumlováci hlasováním.

Český Krumlov: Občané hlasují pro projekty svých sousedů
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Do šestého ročníku participativního rozpočtu, ve kterém předkládají sami obyvatelé své nápady, čím vylepšit okolí svých domovů, přišlo 24 námětů. Z těch následně odborná komise vybrala projekty, které jsou realizovatelné a splňují podmínky participativního rozpočtu. Do hlasování, ve kterém obyvatelé Krumlova rozhodnou, jaké projekty se zrealizují, postoupilo deset návrhů.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Mezi postupující projekty se dostalo například pořízení koloběžek a tříkolek na dopravní hřiště, rozšíření herních prvků na dětském hřišti na sídlištích Plešivci a Špičáku, zvelebení prostranství před kinem, úprava kontejnerového místa u městského úřadu, květinová výzdoba ve městě či oprava autobusové zastávky v Domoradicích.

Elektronické hlasování běží od 1. února a potrvá do 15. února 2023 v aplikaci dostupné na hlasovani.krumlovsobe.cz. Hlasovat mohou obyvatelé s trvalým pobytem v Českém Krumlově a hlasovat je možné jen pro jeden návrh.

Realizovány budou projekty dle pořadí z hlasování sestupně takovým způsobem, aby byla vyčerpána částka co nejvíce se blížící přidělenému jednomu milionu korun, který je pro projekty participativního rozpočtu vyčleněn.

Seznam všech projektů najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…