Český Krumlov: Obřadní síň na hřbitově prochází opravou. Pohřby se dočasně konají v náhradních prostorech

06.05.2021 13:07

Nové vstupní dveře, osvětlení, úpravy zázemí a další opravy čekají obřadní síň na hřbitově v Českém Krumlově. Smuteční obřady se tak musí přesunout do náhradních prostor v okolí.

Český Krumlov: Obřadní síň na hřbitově prochází opravou. Pohřby se dočasně konají v náhradních prostorech
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Do 4. června 2021 bude probíhat oprava obřadní síně na městském hřbitově v Českém Krumlově. „Součástí opravy jsou stavební úpravy prostoru obřadní síně včetně osazení nových vstupních dveří, instalace podhledů s integrovaným osvětlením a úpravy prostor v zázemí určených pro pozůstalé a personál. Rovněž se vybuduje nová nástupní rampa, která bude umožňovat bezbariérový přístup do obřadní síně,“ uvádí místostarosta Josef Hermann.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Smuteční obřady bude nutné po dobu stavebních prací zajistit v náhradních prostorech. V Českém Krumlově dočasně hřbitovní obřadní síň nahradí kaple sv. Martina v městském parku, kde lze mimo církevního obřadu uspořádat i civilní obřad. Dále je pak možné smuteční obřady uspořádat v obřadních síních ve Vyšším Brodě, v Horní Plané a v Českých Budějovicích.

Uvedené opravy a úpravy smuteční síně a jejího zázemí jsou prvním krokem komplexních úprav areálu hřbitova a přijdou zhruba na dva miliony korun. Takto opravené stávající prostory by měly sloužit svému účelu dalších zhruba pět až šest let, než se podaří vybudovat zcela novou obřadní síň s náležitým zázemím. Ta by měla vycházet z již zpracované architektonické studie. V příštím roce by měly být hotovy další stupně projektové přípravy.

„Komplexní rekonstrukce areálu městského hřbitova je projektově připravena a již nám nic nebrání vybrat v soutěži dodavatele a vlastní práce zahájit ve druhé polovině roku. Rekonstrukci chceme dokončit v příštím roce,“ vysvětluje místostarosta.

Při rekonstrukci dojde k opravě povrchů cest a chodníků včetně jejich odvodnění, zrekonstruují se rozvody vody a elektřiny, doplní se lavičky a odpadkové koše a provede se celková revitalizace zeleně v celém areálu.

Celkové náklady jsou rozpočtovány na 43 milionů korun. „Jelikož se jedná o poměrně značnou částku a neexistuje žádný vhodný dotační titul na spolufinancování, požádali jsme o spolufinancování Jihočeský kraj z nově zřízeného Krajského investičního fondu,“ dodává místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…