Český Krumlov: Zvelebená Myší díra

31.07.2022 14:01 | Tisková zpráva

Lidé si mohou vychutnat další upravené zákoutí Krumlova. Město zvelebilo prostor známý pod názvem Myší díra, který spojuje ulice Parkán, Horní a Roosveltova. Na vodním kanále tak vzniká pohodlný průchod mezi zmíněnými ulicemi nebo místo sloužící k relaxaci.

Český Krumlov: Zvelebená Myší díra
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Romantické a klidné místo v centru města dostalo novou cestu, lavičky, osvětlení, zábradlí a zarovnala se přístupová cesta k řece. „Myší díra dlouhodobě trpěla nevzhledným stavem, cesta disponovala nerovnoměrným a těžko přístupným povrchem, který zabraňoval pohodlné chůzi. Místo bylo špatně osvětlené a neladilo s pozemkem hotelu Mlýn, který je také ve stavu po rekonstrukci,“ vysvětluje starosta Dalibor Carda důvody, které vedly k revitalizaci místa.

Po vzoru hotelu Mlýn, který vlastní vedlejší prostor sloužící jako parkoviště, byla vybudována nová kamenná dlažba z kamenných odseků. Vznikla zde také nová opěrná zídka, proběhla oprava protipovodňového prahu a lehká úprava schodiště. Pro návštěvníky voroplavby byla zahlazena cesta sloužící jako nástupní místo na vory. Bylo také nainstalováno osvětlení v historizujícím designu, vyměnilo se zábradlí nad průplavem a příchozí si mohou odpočinout na dvou nových lavičkách.

Na revitalizaci se podílely českokrumlovské firmy Kamenné stavby s.r.o. a Služby města Český Krumlov s.r.o. Lavičky zhotovili učni ze Středního odborného učiliště v Českém Krumlově. Celkové výdaje vyšly na 420 tisíc korun. Financování nového zábradlí se zhostil hotel Mlýn. Protože se místo nachází v památkové rezervaci, byl celý projekt revitalizace navržen a schválen památkáři.

Myší díra dříve sloužila jako průplav pro vodáky, kteří se chtěli vyhnout jezům v centru, nebo si naopak chtěli jezy užít vícekrát. Po rekonstrukci hotelu Mlýn se spojka uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…