Český Těšín: Bližnímu ku pomoci v novém autě

16.12.2014 9:12

Další jednotka Sboru dobrovolných hasičů se dočkala nového auta. Vedení města předalo dopravní automobil IVECO hasičům z SDH Český Těšín - Stanislavice. Je to obměna již dosluhujícího dopravního automobilu AVIA z roku 1988.

Český Těšín: Bližnímu ku pomoci v novém autě
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Jsem přesvědčen, že vám bude dobře sloužit. Dobrovolní hasiči jsou nedílnou součástí života obce, pracují obětavě podle svého desatera: „Bohu ke cti, vlasti k ochraně a bližnímu ku pomoci.“ Bez vás bychom některé mimořádné události nikdy nezvládli,“ uvedl starosta Vít Slováček a předal hasičům klíče od vozu. Ocenil současně práci Stanislavických s mládeži, ve které vyniká.

V loňském roce město zakoupilo pro jednotku SDH Český Těšín – Mosty vozidlo FORD Transit, který nahradil rovněž dosluhující AVII.

Dle finančních možností se ještě očekává obměna dosluhujících dvou kusů AVII u jednotek SDH Český Těšín – Mistřovice a Český Těšín – Horní Žukov.

Specifikace

Dopravní automobil DA - L 1 Z IVECO DAILY 50 C17 V  je zásahový požární automobil určený pro přepravu jednotky požární ochrany a slouží k ochraně majetku a omezení škod na životním prostředí a při mimořádných událostech a živelných pohromách v průmyslových závodech, obcích a menších městech. Umožňuje dálkovou dopravu vody za použití přenosné motorové stříkačky. Je vybaven úložným prostorem s úchytnými prvky určenými pro upevnění požárního příslušenství. Požární příslušenství je uloženo v nákladovém prostoru na plně výsuvných platech nebo v přepravkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…