Český Těšín: Chcete označit kolo? Přijďte na služebnu městské policie o víkendu

18.06.2019 11:38

Zájem o značení jízdního kola je obrovský. Poté co vyšly o víkendu Těšínské listy, volaly desítky lidí. Zájemci se objednávali na konkrétní hodinu a během dopoledne byl téměř vyčerpán celý limit.

Český Těšín: Chcete označit kolo? Přijďte na služebnu městské policie o víkendu
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Město Český Těšín se rozhodlo i letos se v této oblasti zaměřit na prevenci a pořídilo materiál pro forenzní značení kol syntetickou DNA. Díky tomu strážníci označí dalších 50 jízdních kol. Doposud již byly u nás zabezpečeno celkem 510 bicyklů, invalidních křesel nebo elektrických vozítek pro imobilní občany.

Označené předměty budou zaregistrovány nejen do databáze města Český Těšín, ale i do celorepublikové, která je zároveň také mezinárodní.

Samotné značení proběhne ve dnech 22. – 23. června od 9 do 15 hod. v nových prostorách Městské policie Český Těšín na ul. Sokolovská č.2116.

Forenzní značení je stále více uplatňovaná metoda pro preventivní ochranu movitého majetku, zejména jízdních kol, ale samotné značení a evidence kola není absolutní ochranou před krádeží. Majitel musí i nadále dbát o jeho řádné zajištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…