Český Těšín: Děti k moři, senioři do lázní

26.02.2017 9:36

Také letos se někteří rodiče rozloučí se svými ratolestmi, aby je poslali na letní pobyt do Chorvatska, který každoročně pořádá město Český Těšín. Pobyty jsou hrazeny z rozpočtu města. Rodiče mají poslední dva dny na odevzdání přihlášky.

Český Těšín: Děti k moři, senioři do lázní
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Zájem je už nyní velký. Loni byl výrazný propad, kdy se rodiče obávali vývoje situace v jižní části Evropy. Celkem letos vypravíme 80 dětí,“ uvedla referentka Karin Pribulová. Zahraniční pobyty pro děti proběhnou v červenci ve dvou turnusech. Na jejich organizaci město spolupracuje s Domem dětí a mládeže v Českém Těšíně. Pobyty jsou hrazeny z rozpočtu města. Přihlášky přijímá Odbor školství a kultury do 28. února.

Základní podmínky: účastník je občanem Českého Těšína, účastník v době pobytu bude mít minimálně 8 let a maximálně 14 let. Přednostně budou vybrány děti, které se doposud nikdy nezúčastnily zahraničních pobytů financovaných z rozpočtu města Český Těšín. Účastníci hradí finanční příspěvek ve výši 1.000,- Kč mimo dětí z rodin, kterým je poskytována pomoc v hmotné nouzi k datu odevzdání přihlášek.

Současně vedení města potvrdilo, že bude pokračovat v projektu „Ozdravné pobyty pro seniory města Český Těšín“.

Do Luhačovic odjede letos 132 českotěšínských důchodců, a to ve třech turnusech: v květnu a červu. V lázních čeká na účastníky bohatý kulturní program, dobré jídlo a základní procedury. Závazné přihlášky jsou k dispozici na odboru sociálním do konce března.

Akce je plně hrazena z prostředků města a je poskytnuta příjemcům důchodu, což musí být jediný jejich zdroj příjmu, s trvalým bydlištěm na území města Český Těšín.

Opakované poskytnutí pobytu není možné

Při podání přihlášky je nutné předložit platný doklad totožnosti, oznámení o výši důchodu na rok 2017, v případě výročí svatby oddací list.

Pro velký zájem může být vyhověno žadatelům pouze jednou, přednostně pak účastníkům, kteří se letos dožívají životního nebo manželského jubilea. Při vysokém počtu přihlášených mají přednost starší senioři.

Opakované poskytnutí pobytu hrazeného z prostředků města není možné a tato zásada je přísně evidována. Doprava účastníků je zajištěna zdarma autobusem z autobusového stanoviště v Českém Těšíně.

Letos to bude čtrnáctý ročník ozdravných pobytů seniorů a celkem se již rekreovalo na náklady městské pokladny více než dva tisíce občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…