Český Těšín: Doplatek na ubytovny jen vlastním občanům a na půl roku

27.05.2015 12:50

Rada města Český Těšín přijala Zásady pro poskytování souhlasu s doplatky na bydlení. Podle nich uděluje souhlas pouze občanům města a to na dobu půl roku. Rada se řídí snahou zachovat status quo, kdy je na území pětadvacetitisícového města pouze jedna malá ubytovna, která je pod kontrolou příslušných úřadů a nejsou s ní nijaké závažné problémy.

Český Těšín: Doplatek na ubytovny jen vlastním občanům a na půl roku
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Podle těchto zásad Rada města uděluje souhlas pouze občanům s trvalým pobytem na území města Český Těšín. Tento souhlas je jen pro ubytovnu Mašinka s kapacitou 20 lůžek. Nechceme totiž, aby v našem městě vznikaly další ubytovny a stahovali se nám zde problémoví občané z jiných měst.  Mašinka má naši akceptaci, protože jde o hygienicky kladně hodnocené zařízení, kde bydlí povětšinou naší občané, kteří nejsou dle vyjádření MP problémoví. Souhlas je udělován na půl roku, což má být pro tyto lidi motivaci řešit svou životní situaci a najít si jiné bydlení. Pokud se jim to nepovede, mohou požádat o doplatek znovu,“ uvedla místostarostka Gabriela Hřebačková.

Během května jsme obdrželi 12 žádostí týkajících se 15 osob, z toho dvě osoby nemají trvalý pobyt na území města Český Těšín. Rada města udělila nesouhlas těmto dvěma občanům, a to v souladu s přijatými Zásadami města Český Těšín pro poskytování souhlasu s doplatky na bydlení.

Dvěma přespolním osobám město nabídlo ubytování v noclehárně Bethel, kde nemusí mít souhlas s doplatkem na bydlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…