Český Těšín: Jedna hasičská soutěž za druhou

11.05.2018 12:16

V Českém Těšíně pravidelně probíhají okrskové, okresní i krajské soutěže v hasičském sportu. Hasiči mají u nás výborné zázemí díky novému multifunkčnímu stadionu, které město v roce 2010 postavilo s významným přispěním 66 milionů korun dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Moravskoslezsko a následně zakoupením překážek pro tento sport z rozpočtu města.

Český Těšín: Jedna hasičská soutěž za druhou
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Minulý víkend proběhlo okrskové kolo, nyní Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Karviná pořádá o víkendu hned dvě soutěže. První je Okresní soutěž hry Plamen (okrsky Český Těšín, Karviná, Bohumín a Havířov), která proběhne v sobotu 19. května na ploše sportovního areálu v ul. Frýdecká v kategoriích mladší i starší žáci.

„Soutěží se v požárním útoku podle regulí CTIF, štafetě CTIF, štafetě 4x60 m a klasickém požárním útoku, který je i mezi mladými hasiči považován za královskou disciplínu. Závody potrvají od 8:30 do 14:30,“ uvedl za organizátory hasič Marcel Dal.

Hned v neděli pak zde od 8:30 proběhne okresní soutěž v požárním sportu v kategorii Dorost. Dorost běží štafetu 4x100 metrů, dále závod na 100 metrů překážek, vede požární útok, další disciplínou je dvojboj a musí projít testy znalostí.

Následně krajské kolo v požárním sportu kategorií mladých hasičů a dorostu se uskuteční ve dnech 9. a 10. června, rovněž v areálu na ulici Frýdecká. Zároveň žádáme o pochopení a ohleduplnost z důvodů plného využití plochy areálu bude většina sportovišť nedostupná, případně využití pro dané sporty bude ve velké míře omezené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …