Český Těšín: Jedna hasičská soutěž za druhou

11.05.2018 12:16 | Zprávy

V Českém Těšíně pravidelně probíhají okrskové, okresní i krajské soutěže v hasičském sportu. Hasiči mají u nás výborné zázemí díky novému multifunkčnímu stadionu, které město v roce 2010 postavilo s významným přispěním 66 milionů korun dotace z Regionálního operačního programu (ROP) Moravskoslezsko a následně zakoupením překážek pro tento sport z rozpočtu města.

Český Těšín: Jedna hasičská soutěž za druhou
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Minulý víkend proběhlo okrskové kolo, nyní Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Karviná pořádá o víkendu hned dvě soutěže. První je Okresní soutěž hry Plamen (okrsky Český Těšín, Karviná, Bohumín a Havířov), která proběhne v sobotu 19. května na ploše sportovního areálu v ul. Frýdecká v kategoriích mladší i starší žáci.

„Soutěží se v požárním útoku podle regulí CTIF, štafetě CTIF, štafetě 4x60 m a klasickém požárním útoku, který je i mezi mladými hasiči považován za královskou disciplínu. Závody potrvají od 8:30 do 14:30,“ uvedl za organizátory hasič Marcel Dal.

Hned v neděli pak zde od 8:30 proběhne okresní soutěž v požárním sportu v kategorii Dorost. Dorost běží štafetu 4x100 metrů, dále závod na 100 metrů překážek, vede požární útok, další disciplínou je dvojboj a musí projít testy znalostí.

Následně krajské kolo v požárním sportu kategorií mladých hasičů a dorostu se uskuteční ve dnech 9. a 10. června, rovněž v areálu na ulici Frýdecká. Zároveň žádáme o pochopení a ohleduplnost z důvodů plného využití plochy areálu bude většina sportovišť nedostupná, případně využití pro dané sporty bude ve velké míře omezené.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…