Český Těšín: Město rozšířilo okruh lidí, kteří si mohou požádat o nádobu na bioodpad

05.04.2019 10:00

Město požádalo o poskytnutí dotace na 1500 ks nádob o objemu 240 l na bioodpad.

Český Těšín: Město rozšířilo okruh lidí, kteří si mohou požádat o nádobu na bioodpad
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Jelikož mnozí kompostují a s bioodpadem si umí poradit, uvedené množství nádob by stačilo cca pro 56% všech rodinných domů na území města Český Těšín. Doposud si o nádobu požádalo zhruba 34% všech majitelů či nájemců rodinných domů.  


S ohledem na Rada města Český Těšín schválila nové podmínky pro zapůjčení bionádob. Nově si mohou zájemci požádat o druhou nádobu pro rodinný dům, dále ji mohou získat i lidé obývající bytové domy a zahrádkáři, vše na území města. Nádoby budou poskytnuty do vyčerpání zásob.


Pravidelný vývoz nádob na bioodpad začíná 16. dubna, poslední proběhne letos 12 prosince.  Svoz bude probíhat v sudé týdny a svozovými dny jsou úterý a čtvrtek. Žádáme občany, aby nádoby k vývozu vystavili, aby ji bylo možné vyprázdnit již od 6 hodin. V případě nevhodného obsahu nebude nádoby vyprázdněna.

Igelitové sáčky a další odpad jsou nežádoucí příměsí a negativně ovlivňují kvalitu kompostu. Bioodpad je možné i nadále odkládat ve sběrném dvoře na ulici Na Horkách nebo zkompostovat na vlastním pozemku.


Do nádoby patří bioodpad

  • ze zahrady – tráva, plevel, listí, spadané ovoce, zbytky i celé rostliny, drobné větve, kůra, části keřů, zemina z květináčů, popel ze dřeva, hobliny a piliny
  • z domácnosti – zbytky a slupky z ovoce a zeleniny, zbytky pečiva a obilovin, skořápky z vajec a ořechů, odpad z přípravy čaje a kávy, květiny

Do nádoby nepatří

  • zbytky masa, kostí, kůže, jedlé oleje a tuky, tekuté a kašovité zbytky jídel, uhynulá zvířata, jednorázové pleny, sáčky z vysavačů, cigaretové nedopalky, uhelný popel, smetky z ulice, hnůj, obaly od potravin, směsný komunální odpad, kamení, suť.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …