Český Těšín: Mezinárodní řezbářské sympozium nabídne sochy pro stoletý park

09.09.2015 19:15 | Zprávy

Ve dnech 18.- 20. září proběhne v parku Adama Sikory Mezinárodní řezbářské sympozium. Díla, které umělci vytvoří, pak ozdobí víc než sto let starý park, který před třemi roky prošel zásadní revitalizaci.

Český Těšín: Mezinárodní řezbářské sympozium nabídne sochy pro stoletý park
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Město Český Těšín pozvalo celkem pět řezbářů (dva z Polska a tři z ČR), aby vyřezali z připravených kmenů topolů sochy. Pokračuje tak trend, kdy je veřejný prostor v revitalizovaných parcích ozdoben postupně i řezbami nebo malou architekturou z proutí.

„Akce začíná v pátek, ráno budou probíhat přípravy, ale kolem jedenácté hodiny už mohou zájemci vidět profesionály při práci a také první rýsující se tvary. Akce končí v neděli odpoledne kolem 17 hodiny,“ uvedla referentka Lada Večeřová s tím, že umělci mají za zadání vytvořit postavy, které se budou tematicky hodit do prostoru kolem vodní nádrže a okolí altánu.

Sochy budou po zhotovení měsíc zrát, poté se ošetří nátěrem a poputují na svá místa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…