Český Těšín: O místa v zastupitelstvu se opět utká méně subjektů

02.08.2018 11:31

Letos se v komunálních volbách v Českém Těšíně utká o místa v zastupitelstvu opět méně subjektů: pět stran a čtyři hnutí. Před čtyřmi roky dostali občané na výběr z celkem deseti uskupení, před osmi si mohli vybírat dokonce z dvanácti kandidátek.

Český Těšín: O místa v zastupitelstvu se opět utká méně subjektů
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

V zákonném termínu se u Městského úřadu v Českém Těšně zaregistrovalo celkem devět stran a hnutí, některé z nich zde kandidují poprvé. Ve srovnání s minulými volbami do zastupitelstva v roce 2014 rezignovaly na snahu zasáhnout do dění na komunální úrovni: TOP 09, COEXISTENTIA; naopak zde nově kandiduje ANO 2011 a Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD).

V současné době má v zastupitelstvu své reprezentanty šest stran nebo hnutí. Volby v roce 2014 zde vyhrála KDU-ČSL, která v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu získala devět mandátů. Na druhém místě s šesti mandáty skončila ČSSD. Čtyři křesla obsadili zástupci ODS, po třech získali Nestraníci a KSČM a dva hnutí NEZÁVISLÍ.

Pokud jde o sousední obec Chotěbuz, pak v zákonném termínu se u Městského úřadu v Českém Těšně zaregistrovalo celkem pět stran, hnutí a sdružení.

Kandidující volební strany do Zastupitelstva města Český Těšín:

Kandidující volební strany do Zastupitelstva obce Chotěbuz:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…