Český Těšín: Okolí přehrady Hrabina má první územní studii

12.08.2022 7:35 | Tisková zpráva

Úzká spolupráce se Stavební fakultou Vysoké školy báňské v Ostravě přinesla občanům města územní studii o přehradě Hrabina.

Český Těšín: Okolí přehrady Hrabina má první územní studii
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Projekt, který řeší vytvoření nové rekreační oblasti pro Český Těšín, vznikl jako semestrální práce studentů 5. ročníku architektury VŠB – TUO pod vedením Ing. Arch. Dušana Rosypala.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Ve chvíli, kdy se řešil převod pozemků do majetku města, jsem kontaktoval zástupce stavební fakulty s návrhem spolupráce a možnosti dát studentům příležitost zpracovat velmi zajímavé téma, které by mělo odpovídat požadavkům našich občanů s ohledem na životní prostředí a provázání oblasti s využitím pro volnočasové aktivity všech věkových kategorií. Vždyť přehrada, která byla vybudována v padesátých letech, byla nejen cílem rodinných procházek, ale také místem pro sport,“ vysvětluje místostarosta Tomáš Pavelek.

Studie nové rekreační oblasti počítá s vybudováním relaxačních a sportovních zón se širokým spektrem využití. Zahrnuje vytvoření cyklostezky, hřiště pro minigolf či dřevěné molo organického tvaru pro ukotvení lodiček a šlapadel na jedné straně a posezením na straně druhé. Návrhy studentů počítají rovněž s možností vybudování letního kina, občerstvovací zóny a zóny s občanskou vybaveností.

“Samozřejmě tento návrh je prvním krokem, ale budeme se snažit udělat i ty ostatní co nejdříve, aby se okolí přehrady Hrabina opět stalo místem radostných setkávání všech generací,“ doplnil místostarosta Pavelek.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…