Český Těšín: Senioři letos opět vyjedou na ozdravné pobyty do Luhačovic

22.02.2023 21:23 | Tisková zpráva

Také v letošním roce podpoří město Český Těšín ozdravné pobyty v Luhačovicích, na které zamíří devadesát českotěšínských seniorů.

Český Těšín: Senioři letos opět vyjedou na ozdravné pobyty do Luhačovic
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Ozdravného pobytu v Luhačovicích mohou využít občané města, kteří dovršili věku 65 let, ve dvou jarních turnusech s ubytováním ve wellness hotelu Pohoda, který nabízí svým klientům služby vysokého standardu.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí

Účastníkům zájezdu bude po celou dobu obou turnusů k dispozici zástupce Odboru sociálního, který bude na místě řešit požadavky seniorů, např. individuální dopravu do centra města či k proslulým léčivým pramenům. Žadatelé musí mít adresu trvalého bydliště v Českém Těšíně, musí být příjemcem důchodu (starobního, invalidního (invalidita III. stupně), vdovského nebo vdoveckého důchodu a o ozdravný pobyt žádají poprvé. Spoluúčast seniora je ve výši 1 500 Kč, ostatní náklady na týdenní pobyt včetně dopravy hradí město.

Příjem přihlášek bude probíhat od 1. 3. 2023 do 31. 3. 2023 včetně na Městském úřadě Český Těšín, odbor sociální (budova vedle kina), ul. Štefánikova 25, kanceláře č. 101, 103, 104 v přízemí budovy a 205 v prvním patře budovy. Přihlášky jsou rovněž k dispozici na internetových stránkách města ZDE. Při podání přihlášky je nutné předložit platný občanský průkaz nebo jiný doklad totožnosti a aktuální Oznámení o výši důchodu na rok 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…