Český Těšín: Strážníci vyrazí o víkendu kontrolovat dětská pískoviště

23.03.2018 9:16

Českotěšínští strážníci projdou na jaře veřejná pískoviště, aby je před sezonou prověřili. Pomůže jim detektor kovů a začnou od zahrad mateřinek.

Český Těšín: Strážníci vyrazí o víkendu kontrolovat dětská pískoviště
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„První kontrolu máme naplánovanou na 24. března, kdy zkontrolujeme zahrady mateřinek na Svibici: v Čáslavské, Okružní a ulici Pod Zvonek. Další den to bude areály v Ostravské, Hornické a Hrabinské ulici. Projdeme celé zahrady, zda zde někdo neodhodil nebezpečný odpad, především budeme hledat ostré věci, o které se dítě může zranit,“ uvedl preventista MP Český Těšín Petr Glaic.

V současné době je na území města 37 veřejných pískovišť. Vloni město rekonstruovalo tři původní betonové herní prvky do moderní barevné podoby v ulici Hornická a v parčíku Na Rozvoji. Ještě dříve proběhla proměna na sídlišti U Mlékárny a v parku Sikory, kde vznikly oplocená herní hřiště.  Nyní se ze dvou nových pískovišť mohou těšit děti ze sídliště Svibice.

„V zimě jsme osadili zcela nové pískoviště v ulici Okružní a včera v ulici Kysucká v místech, kde dříve žádná tato atrakce nebyla. Jedná se o moderní zařízení z HDPE plastů odolných na působení atmosférických vlivů. Není u něj nutná údržba a má mnohem delší životnost než betonový typ s dřevěnou deskou. Pořízení jednoho nového pískoviště vyjde na zhruba 60 tisíc korun,“ uvedla referentka Lada Večeřová s tím, že během obě budou naplněna pískem při příznivém počasí.

Úředníci kontrolují pískoviště 2x do roka, od loňského roku je kontrolují strážníci preventisté, kteří mají nově k dispozici detektor kovů.

V průběhu roku město vždy doplňuje písek v zařízeních, kde to je třeba.  Opravují se a natírají se dřevěné latě. Zařízení pro děti, kde si občané stěžovali na pejskaře, byly doplněny o cedule se zákazem vstupu psů do prostoru hřiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…