Český Těšín: Stříbrná pro českotěšínskou samosprávu za podnikatelské prostředí

02.04.2019 9:20

Český Těšín se poprvé umístil na stupních v prestižním hodnocení Město pro byznys. První příčku vybojoval Frýdek-Místek, Český Těšín bral stříbro, vítěznou trojici doplnil Frýdlant nad Ostravicí.

Český Těšín: Stříbrná pro českotěšínskou samosprávu za podnikatelské prostředí
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Srovnávací výzkum, který zpracovává analytická agentura Datank a jehož výsledky jsou vyhlašovány na krajských setkáních Svazu měst obcí, hodnotí podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy ve všech 205 obcích s rozšířenou působností v České republice.

Město uspělo v mystery testování

Český Těšín boduje vůbec nejvyšším růstem počtu ekonomických subjektů, vysokým podílem právnických osob a nejvyšším počtem studentů a učňů v odborném vzdělávání. V přístupu veřejné správy se můžeme pyšnit především nejkvalitnější elektronickou komunikací s podnikateli, která je ověřována mystery (utajeným) testováním.

Podle starostky Gabriely Hřebačkové, která převzala ocenění, se naše město v žebříčku posunovalo za poslední roky dopředu díky vytrvalé práci samosprávy, která nejen připravila průmyslovou zónu, za kterou v roce 2009 dostala prestižní cenu státní agentury CzechInvest. Kontinuálně ji ve spolupráci s největšími zaměstnavateli, ale i malými firmami, rozšiřuje.

„Vedeme jednání s investory a hospodářskou komorou a nezapomínáme i na další rozhodující kritéria: Díky vybudovanému obchvatu máme přímý přístup do sítě dálnic a rychlostních komunikací, dbáme na vzdělání mladých lidí. Před rokem se u nás podařilo otevřít Střední zdravotní školu Agelu a přínosné je i rozšiřování na Albrechtově střední škole oborů, po kterých ke poptávka. Cením si vysokého hodnocení za kvalitní komunikaci úřadu. Revitalizace města zabránila většímu odlivu obyvatel, ve srovnání s jinými obcemi na Karvinsku, mnoho lidí se sem naopak stěhuje a zakládá i malé firmy, které jsou vždy solí hospodářského života země,“ zhodnotila starostka.

Výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys jsou vyhlašovány na krajských setkáních Svazu měst a obcí, kde se odborníci na danou problematiku letos zaměřili například na aktuální legislativu, konkrétní projekty Svazu měst a obcí, na přípravu sčítání lidu, domů a bytů, které proběhne v roce 2021 nebo na efektivní správu obcí.

Srovnávací výzkum Město pro byznys již jedenáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…