Český Těšín: Zahradníci již rozmístili mobilní nádoby s letničkami

29.05.2017 12:28

Větší množství květinových pyramid než v předešlých letech láká pozornost domácích i návštěvníků ve středu Českého Těšína. Více je také závěsných truhlíků na sloupech veřejného osvětlení a samozavlažovacích truhlíků na oknech úřadu. Celkově letos použili zahradníci 3 100 kusů letniček.

Český Těšín: Zahradníci již rozmístili mobilní nádoby s letničkami
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Původních 10 kusů pyramid o výšce 2 metrů jsme navýšili na celkem 14. Nově jsou menší umístěny před Čítárnou a kavárnou AVION. Pyramidy jsou natolik působivé, že nám lidé často volají, kde je mohou koupit. Bohužel jde o finančně poměrně náročnou záležitost. Všechny jsou osázeny převislými pelargoniemi,“ říká referentka městské zeleně Lada Večeřová.

Zahradníci již také rozvěsili na sloupy veřejného osvětlení 39 kusů závěsných truhlíků. Nově tak „pokvetou“ sloupy kromě ulic Odboje, Štefánikova, náměstí, také na nábřeží Míru od ulice Střelniční podél cyklostezky a omezeně i na ulici Hlavní. Na křižovatce Nádražní a Hlavní na zábradlí před podchodem „Demelloch“ je nově 10 závěsných truhlíků. Okna třech budov, které využívá městský úřad – zdobí celkem 91 ks samozavlažovacích truhlíků.

 „Letos jsme sjednotili všechny letničky v městských nádobách, máme jen převislé pelargonie v červené barvě a okna a zábradlí doplněné pro zpestření o bílou Lobulárii (Tařicovku),“ doplnila Večeřová s tím, že i péče o letničky v truhlících je během letních měsíců poměrně náročná. Zahradníci je musí alespoň dvakrát týdne zalévat hadicí s použitím auta s velkou nádobou na vodu. Samozřejmostí je i pravidelné přihnojování rostlin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …