Český Těšín má nový dopravní terminál

14.09.2022 11:11 | Tisková zpráva

Poslední prázdninový den byl oficiálně zahájen provoz nového dopravního terminálu.

Český Těšín má nový dopravní terminál
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Vybrali jsme pro tento okamžik právě začátek školního roku. Den, kdy se budou do centra města znovu sjíždět děti z příměstských částí, a také středoškoláci z okolních měst. Tentokrát už na moderní autobusové stanoviště s příjemným zázemím, a komfortem, který k dopravě v 21. století patří“ vysvětlila starostka města Gabriela Hřebačková. 

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí
Stavba za více než 80miliónů korun byla realizována za 20 měsíců od 1. ledna 2021. Projekt se podařilo dokončit v dohodnutém termínu také díky příkladné spolupráci města a realizátora stavby firmy HOCHTIEF CZ, což potvrzují slova výrobního ředitele divize pozemní stavby Morava Ing. Daniela Motyčky: „Jsem rád, že se nám dnes podařilo předat městu Český Těšín nový dopravní terminál, který výraznou mírou přispěje ke zvýšení mobility v regionu. Rovněž bych rád ocenil výbornou spolupráci se všemi zúčastněnými stranami, bez které by realizace tohoto projektu byla mnohem náročnější. Na závěr bych rád poděkoval i našim zaměstnancům, kteří se výstavbě nového terminálu podíleli.“

Od konce srpna jsou tak už všechny zastávky z původního autobusového stanoviště přesunuty do areálu nového dopravního terminálu. Ten nabízí přehledné tabule s aktuálními odjezdy autobusů, ale také vlaků z nedalekého nádraží. Další informace může získat každý cestující v okýnku přepravní kanceláře, umístěné v klimatizované čekárně. Samozřejmě budou stále k dispozici i tištěné jízdní řády, umístěné na jednotlivých zastávkách. „Těší mě, že se naše město může pochlubit tímto krásným areálem pro všechny cestující. Bylo to dvacet měsíců náročné práce, na které se podílela spousta lidí. Všem těm, kterým vděčíme za přípravu a realizaci tohoto projektu bych chtěla poděkovat. Je to  firma HOCHTIEF CZ, se kterou se nám dařilo vyřešit vše, co nás cestou ke zdárnému cíli potkalo. Samozřejmě zaměstnancům úřadu, kteří se realizace jakýmkoliv způsobem dotkli prostřednictvím svých odborů, projektovým manažerkám, které mají na zdárném průběhu nezanedbatelný podíl“ pokračuje starostka Gabriela Hřebačková.

Po slavnostním aktu, kterého se účastnili zástupci města, kraje, firmy HOCHTIEF CZ, měla možnost seznámit se s prostředím autobusového stanoviště také široká veřejnost. Součástí Centrálního dopravního terminálu jsou rovněž zelené plochy a nově vysazené dřeviny, zázemí pro bezpečné uskladnění jízdních kol a parkoviště pro více než 140 aut. Všichni si mohli užít projížďku historickým autobusem ŠKODA. Nejmenší návštěvníci si krátili dobu čekání na svou jízdu malováním nebo také drobným občerstvením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

13:05 Plzeň: Demolice hlavní budovy Carimexu

V úterý 7. května odstartovaly bourací práce na hlavní budově Carimexu známého také jako Skleněné pe…