Charita Most připravuje Světový den dětí

27.02.2024 13:05 | Tisková zpráva

Koncem února se sešli v sídle Charity Most její zástupci s německými partnery z Domovského spolku krušnohorské obce Gahlenz, aby dohodli podmínky pro setkání českých a německých dětí, které se uskuteční v září v Mostě.

Charita Most připravuje Světový den dětí
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jedná se o akci s dlouholetou tradicí, celých sedmnáct let byla realizována v německé části Krušných hor ve Vesnickém muzeu v Gahlenz. Tentokrát chceme německým dětem ukázat město Most, přiblížit jeho historii, pohnutý osud i perspektivní současnost.

V rámci projektu s názvem Světový den dětí se u nás z každé země zúčastní dvacetičlenná skupina školního věku, z české strany děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, navštěvující volnočasové charitní kluby. Zde pro své kamarády pravidelně vytvářejí drobné dárky, exponáty pro společné výstavy a nacvičují kulturní program.

charita

Děti obou národností se na akci vždy velmi těší, příprava obsahuje mj. i stručný jazykový trénink, oboustranně obohacuje pedagogicko-výchovnou práci a rozšiřuje vzájemné poznávání. Velkou proevropskou hodnotou je též samotné, letos osmnáctileté partnerství, které již přerostlo do neformální, přátelské roviny.

Projekt finančně podpoří Svobodný stát Sasko, Zemská správa Chemnitz v programu mezinárodní spolupráce a evropské myšlenky. Z české strany je akce pravidelně podpořena Česko-Německým fondem budoucnosti.

Brigita Janovská

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…