Chcete zaparkovat ve městě bez placení? V Otrokovicích to není problém

03.02.2017 8:35

Otrokovice jsou z mála měst, kde mohou řidiči svá vozidla zaparkovat a neplatit přitom parkovné. Na všech veřejných parkovištích včetně centra města jsou parkoviště k dispozici zcela zdarma.

Chcete zaparkovat ve městě bez placení? V Otrokovicích to není problém
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Abychom zamezili celodennímu stání vozidel na frekventovaných místech, například parkoviště před obchody a část parkoviště u nádraží, a předešli tomu, aby byla v těchto lokalitách dlouhodobě obsazena, přistoupili jsme k umístění dopravních značení na časově omezenou dobu,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek. Zároveň potvrdil, že na území celého města jsou veřejná parkoviště nezpoplatněná.

Frekventovaná parkoviště jsou označena jako parkoviště s parkovacím kotoučem, kdy řidič musí při začátku stání umístit kotouč viditelně ve vozidle a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit.
„Snažíme se obyvatele a návštěvníky našeho města nezatěžovat poplatky za parkování a tak udržovat komfort pro všechny řidiče,“ sdělil Jaroslav Budek.

Vzhledem k neustálému růstu počtu vozidel není parkování ve městě ve všech lokalitách naprosto ideální. V současné době vedení města činí kroky, aby byla vytvořena pracovní skupina, která se bude zabývat celkovou problematikou v oblasti městské dopravní udržitelné mobility, jejíž součástí je také parkovací politika. Smyslem pracovní skupiny bude řešení aktuálních místních dopravních otázek a příprava podkladů pro tvorbu plánu městské mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…