Chcete zaparkovat ve městě bez placení? V Otrokovicích to není problém

03.02.2017 8:35

Otrokovice jsou z mála měst, kde mohou řidiči svá vozidla zaparkovat a neplatit přitom parkovné. Na všech veřejných parkovištích včetně centra města jsou parkoviště k dispozici zcela zdarma.

Chcete zaparkovat ve městě bez placení? V Otrokovicích to není problém
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

„Abychom zamezili celodennímu stání vozidel na frekventovaných místech, například parkoviště před obchody a část parkoviště u nádraží, a předešli tomu, aby byla v těchto lokalitách dlouhodobě obsazena, přistoupili jsme k umístění dopravních značení na časově omezenou dobu,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek. Zároveň potvrdil, že na území celého města jsou veřejná parkoviště nezpoplatněná.

Frekventovaná parkoviště jsou označena jako parkoviště s parkovacím kotoučem, kdy řidič musí při začátku stání umístit kotouč viditelně ve vozidle a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit.
„Snažíme se obyvatele a návštěvníky našeho města nezatěžovat poplatky za parkování a tak udržovat komfort pro všechny řidiče,“ sdělil Jaroslav Budek.

Vzhledem k neustálému růstu počtu vozidel není parkování ve městě ve všech lokalitách naprosto ideální. V současné době vedení města činí kroky, aby byla vytvořena pracovní skupina, která se bude zabývat celkovou problematikou v oblasti městské dopravní udržitelné mobility, jejíž součástí je také parkovací politika. Smyslem pracovní skupiny bude řešení aktuálních místních dopravních otázek a příprava podkladů pro tvorbu plánu městské mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…