Cheb: Co se teď u nás nejvíc půjčuje? Knihovna informuje

03.08.2022 16:34 | Tisková zpráva

Uprostřed prázdnin tu je tradiční přehled nejčtenějších titulů tohoto léta.

Cheb: Co se teď u nás nejvíc půjčuje? Knihovna informuje
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

U žen vede Šikmý kostel 2, pokračování románové kroniky ztraceného města z let 1921 až 1945 od Karin Lednické, román Patrika Hartla na dosti zajímavé téma 15 roků lásky, dlouho očekávaný přelomový román Kateřiny Tučkové o ženách, víře a zlu Bílá Voda, rodinná sága z počátku minulého století Čokoládovna, kterou napsala německá spisovatelka Maria Nikolai, a román Michaely Klevisové Prokletý kraj, který se vrací k těžké poválečné době na Šumavě.

Muži preferují (tyto knihy ovšem čtou i ženy) zejména mrazivý triller od francouzského spisovatele Bernarda Miniera Lov, nové detektivky z našich dějin od oblíbeného Vlastimila Vondrušky Ďáblova čísla a Morový testament, další dobrou detektivku od Roberta Bryndzy, Brita žijícího na Slovensku, Propast smrti či detektivní příběhy od Brita Tima Weavera Stín ve dveřích.

K výčtu nejčtenějšího čtiva z naší půjčovny pro dospělé přidává vedoucí oddělení Marie Miklišová také časopisy (toto oddělení v hlavní budově nadále provizorně nabízí i některé služby studovny a čítárny z tzv. malé knihovny, kterou po likvidaci následků havárie vody již připravujeme ke znovuotevření): "Ženy mají v největší oblibě Flóru na zahradě, Zahrádkáře, Vlastu, Tinu, Praktickou ženu a Bydlení, muži pak časopisy Spark, Reflex, Auto Tip, Svět motorů, Epocha a Válka revue." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …