Cheb: Hotova je Dvořákova, realizují se Písečná a Bezejmenná

10.08.2022 6:32 | Tisková zpráva

Dokončena byla velkoplošná oprava části Dvořákovy ulice na Zlatém vrchu za zhruba 5 milionů korun v úseku od ulice Severní po křižovatku s ulicí Okružní.

Cheb: Hotova je Dvořákova, realizují se Písečná a Bezejmenná
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Kromě samotného položení nového asfaltového povrchu komunikace se vybudovalo také nové veřejné osvětlení a byl doplněn chybějící chodníku vpravo od vozovky ve směru k sídlišti. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

Koncem července byla zahájena další z letošních akcí v oblasti oprav komunikací. Jde o stavební úpravy části Písečné ulice v úseku od nedávno vybudovaného kruhového objezdu až k Pastýřské ulici. V rámci investice za 6 milionů korun se počítá jak s opravou povrchu vozovky, tak úpravou křižovatky s Dragounskou ulicí včetně zřízení míst pro přecházení. Dále dojde i k obnově a doplnění systému odvodnění, úpravě napojení Příčné ulice nebo doplnění vodorovného dopravního značení pro vymezení parkovacích pruhů. U křižovatky s Dragounskou ulicí bude vyměněn povrch části chodníků, a to s ohledem na vzrostlý strom. Stavba má být hotova do konce listopadu letošního roku. V součinnosti s městskou investicí provádí společnost Chevak v uvedeném úseku Písečné ulice výměnu vodovodního řadu, aby se snížilo riziko pozdějších zásahů do nového asfaltového povrchu.

Již přes měsíc probíhá i rekonstrukce Bezejmenné ulice u bývalého zahradnictví před mostem do Hájů. Původní komunikace z betonových panelů bude nahrazena klasickou asfaltovou vozovkou. První část rekonstrukce provádí developerské firma Steel Efect, která v minulosti odkoupila pozemek bývalého zahradnictví od města Cheb a podmínkou prodeje byla investice do Bezejmenné ulice. Druhou část za téměř 4 miliony korun pak financuje město. Hotovo by mělo být do konce letošního října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…