Cheb: Jak a čím uklízet pěší zónu?

24.05.2018 14:30

Žvýkačky, špína, fleky, cigaretové nedopalky, mastnota – tak vypadá dlažba na pěší zóně

Cheb: Jak a čím uklízet pěší zónu?
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Včera byla k vidění ukázka čištění části pěší zóny. Jak a čím se zbavit nalepených žvýkaček, mastných fleků od jídla a pití, především v blízkosti obchůdků s rychlým občerstvením? Dnes byla k vidění ukázka čištění části pěší zóny. Jak a čím se zbavit nalepených žvýkaček, mastných fleků od jídla a pití, především v blízkosti obchůdků s rychlým občerstvením?

„Téměř každodenně se potýkáme se stížnostmi na nečistotu dlažby na pěší zóně. Dnes nám firma de Wolf Group, s.r.o. Cheb předvedla čisticí stroj na odstraňování žvýkaček. Jedná se o stroj ruční, který musí obsluhovat jeden pracovník.Na odstranění jedné žvýkačky je potřeba časový limit 1 až dvě minuty. Při 1 hodině čištění se s použitím chemikálií a penetrace dostaneme na částku 500 korun, znamená to, že odstranění jedné žvýkačky město přijde na 10 – 15 korun. Při vyčištění celé pěší zóny o velikosti 6 000m2 se dostáváme na částku desítek milionů korun. A to v rozpočtu nemáme. Přičemž účinnost není ani čtrnáctidenní. Jsme tedy před otázkou, zda tímto způsobem čistit pouze místa v blízkosti laviček. Jak jsem již několikrát řekl, vše je v lidech, a také o zájmu provozovatelů občerstvení, kaváren s předzahrádkami a občanech samotných. Jsou města, ve kterých se nesmí žvýkat. Je toto ale cesta? Nebo apelovat na lidi, aby se chovali jako lidi? To samé je s nedopalky cigaret a dalším nepořádkem. Městská policie nemůže být u všeho, ale lidé se mohou dívat okolo sebe a upozornit. Sledujte, poraďte a pomozte! Všem slušným lidem jde snad o totéž, a nejen o kritiku a lhostejnost,“ vyzývá opakovaně veřejnost starosta města Zdeněk Hrkal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…