Cheb: Kino Svět by se mohlo dočkat nové technologie

16.05.2017 18:10

Po loňské rekonstrukci balkónu za více než 2 miliony korun se kino Svět dočká v průběhu letošního roku dalších úprav.

Cheb: Kino Svět by se mohlo dočkat nové technologie
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Po loňské celkové rekonstrukci balkónu za více než 2 miliony korun se chebské kino Svět dočká v průběhu letošního roku dalších úprav. Vedle rekonstrukce toalet za 1,3 milionu se počítá i s modernizací promítací technologie. Stávající 3D technologie má být přitom nahrazena podstatně modernější technologií 4K LASER PROJEKTOR. „Stávající technologie je v kině od roku 2009 a je již na sklonku životnosti. A to jak z hlediska kvality obrazu, protože vývoj v této oblasti jde dopředu velmi rychle, tak i s ohledem na zvyšující se náklady na servis a zajištění bezproblémového chodu. Nová technologie by divákům měla nabídnout mnohem lepší zážitek při sledování filmů,“ uvedl místostarosta Zdeněk Hrkal.

Nová technologie by podle předběžných odhadů měla přijít na 3,7 milionu korun. „Pořízení nové technologie jsme podmínili tím, že získáme dotaci ze Státního fondu kinematografie, která by měla dosáhnout výše asi půl milionu korun, a zároveň tím, že se nám stávající technologii podaří odprodat. Zájem by o ni mohla mít menší kina, pro která by byla ještě dostačující. Podle posudku odborné firmy je její současná hodnota přibližně 600 tisíc korun,“ dodal starosta Antonín Jalovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…