Cheb: Lávka na Švédský vrch dostala zelenou

06.05.2019 17:47

Projekt “Lávka pro pěší přes kolejiště nádraží v Chebu“ získal dotaci v plné výši uznatelných nákladů.

Cheb: Lávka na Švédský vrch dostala zelenou
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Výbor SFDI (Státní fond dopravní infrastruktury) na svém jednání dne 30. 4. 2019 schválil příspěvky na financování výstavby lávky pro pěší z Riegerovy ulice přes kolejiště nádraží v Chebu na Švédský vrch ve výši 81 663 186 korun. Proces přípravy žádosti o dotaci provázelo mnoho problémů, které se postupně podařilo vyřešit a výsledkem je schválení finančních prostředků. Vedení města děkuje především pracovníkům odborů investic, projektového managementu a rozvoje a majetkoprávnímu a stavebnímu odboru. V následujícím období se začne připravovat zadávací dokumentace pro výběr zhotovitele a další potřebné záležitosti. Předpokládaný začátek prací je v první polovině příštího roku.

„Celý proces přípravy a sepisování žádosti o dotaci byl mimořádně náročný, a to odborně i časově. Bylo zapotřebí opakovaně jednat s řadou institucí – SŽDC, ČD, Drážním úřadem, Policií ČR a mnoha dalšími. Schválení dotace je tak výsledkem práce nejen výše uvedených odborů, ale i předchozích vedení města za poslední tři roky. I jim rozhodně patří část díků za přidělení dotace. Na nás, současném vedení města, teď je, abychom co nejdříve výstavbu zahájili a novou lávku, která bude ozdobou Chebu, uvedli do provozu,“ sdělil starosta Antonín Jalovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…