Cheb: Městská policie v boji proti prostituci přitvrdí

28.05.2014 6:42

Když nepomůže intenzivní dohled, mohla by za městem vzniknout detašovaná služebna, kam by se prostitutky vozily.

Cheb: Městská policie v boji proti prostituci přitvrdí
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Chebská městská policie v boji proti prostituci přitvrdí. Intenzivní hlídkovou činností v problémových lokalitách chce prostitutkám kazit ´kšefty´ a tím je z Chebu vytlačit. Pokud by ani to nepomohlo, chce pak zkusit zcela novou strategii. Plánuje zřízení detašované služebny za městem, kam by prostitutky i další problémové lidi odvážela k podrobnému podání vysvětlení. „Je třeba najít vhodné místo dále od centra a hlavních silničních tahů. Jako detašované pracoviště by mohly posloužit například stavební buňky. Předvedenou osobu bychom tady důkladně vyslechli. Dost času by jí pak zabral i návrat zpět do města,“ vysvětlil místostarosta Michal Pospíšil, do jehož kompetence spadá i řízení městské policie. „Chceme prostitutkám znepříjemnit řemeslo natolik, až si řeknou, že šlapat chodník v Chebu se jim nevyplatí,“ dodal místostarosta Tomáš Linda.

Dosavadní praxe, kdy byly prostitutky vykazovány z míst, kde postávaly, případně jim byly za porušení vyhlášky zakazující nabízení i vyhledávání sexuálních služeb udělovány pokuty, není příliš účinná. „Když prostitutky vidí strážníky, schovají se. Pokud je přeci jenom zadržíme, je velkým problémem dokazování. A pokud se nakonec vše podaří dotáhnout do konce a prostitutka dostane pokutu, tak ji nezaplatí. A vymáhat není co, v drtivé většině případů nemá žádný oficiální příjem, ani majetek,“ poznamenal Michal Pospíšil. „Už minimálně dvacet let se mluví o tom, že je třeba přijmout zákon, který by prostituci reguloval, a stále nic. Je už konečně třeba problém pojmenovat a stanovit jasná pravidla.“

Podobně jako v případě prostitutek, chce městská policie postupovat i vůči dalším osobám, které permanentně narušují veřejný pořádek. „S příchodem teplejší počasí opět přibývá v chebských ulicích nejen prostitutek, ale i opilců a dalších lidí, kteří obtěžují okolí. Problémem jsou i osoby pod vlivem drog. Městská policie před nedávnem přijala tři nové strážníky, takže můžeme zvýšit počet našich lidí v ulicích. To by nám mělo pomoci v naší snaze, začít zmíněné problémy řešit daleko razantněji. Dohodli jsme se také s republikovou policií, že budeme postupovat koordinovaně, rozdělíme si problémové rajóny a občas provedeme nějakou větší společnou akci,“ uzavřel Pospíšil.

Ing. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.