Cheb: Na radnici přišlo diskutovat 27 občanů

08.03.2018 10:02

Vedení města se opět v rámci Dne otevřených dveří na chebské radnici sešlo s veřejností.

Cheb: Na radnici přišlo diskutovat 27 občanů
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Již pravidelností se staly hovory s občany, kdy poprvé tento měsíc doplnili starostu města i oba místostarostové. Občané přicházeli se svými problémy, které jim ztěžují život v jejich okolí bydliště. Témat k diskusi byla celá řada. Paní místostarostka Horná řešila převážně pozemkové záležitosti, opravy komunikací nebo požadavek vybudování vodovodní přípojky do obce Bříza nad Ohří. Tématikou sportu ve městě se na základě dotazu občana zabýval místostarosta Pospíšil.

Většina diskutujících občanů však navštívila starostu.

„Opět jsem byl velmi mile překvapen množstvím občanů, kteří vážili cestu na radnici i přes to, že je chřipková epidemie. Znovu se ukázalo, že je velmi potřebná osobní komunikace mezi vedením města a veřejností. Odpovídal jsem převážně na dotazy týkající se pořádku ve městě, problémů s bezdomovci a bezpečnost občanů, potřebnosti bezbariérového nádraží, kontrol rychlosti a průjezdu kamionů městem a také na porušování nočního klidu v okolí heren. Požadavky občanů budu opět řešit ve spolupráci s vedoucími příslušných odborů. S některými diskutujícími jsem se sešel opakovaně a je velmi milé slyšet i slova chvály na naši práci. Přeci jenom se s takovými reakcemi setkáváme velmi zřídka. Musím znovu opakovat, že nejsem zastáncem facebookových komunikací. Někteří pisatelé se schovávají za falešné profily, a úroveň vyjadřování nemá mnohdy nic společného s kultivovaným projevem. Občasná rozdílnost názorů občanů na práci úřadu a jeho představitelů není na škodu. Neustále je co zlepšovat a o to se snažíme. S tímto mým tvrzením, mohu směle říci, se ztotožňují i oba moji zástupci,“ vyjádřil starosta města Zdeněk Hrkal.

Další „Den otevřených dveří na chebské radnici“ se bude konat 11. 4. od 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…