Cheb: Nadace Schola Ludus ocenila pedagogy a studenty

30.03.2012 12:07

Ocenění se žákům a učitelům chebských škol udělují za mimořádné studijní či pedagogické výsledky.

Cheb: Nadace Schola Ludus ocenila pedagogy a studenty
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

V historických prostorách obřadní síně se uskutečnilo tradiční předávání cen městské Nadace Schola Ludus. Ty jsou žákům a učitelům chebských škol udělovány za mimořádné studijní či pedagogické výsledky. Cenu Hanse Novotnyho, která je pojmenována po iniciátorovi vzniku této nadace a uděluje se pouze ve zcela výjimečných případech, obdržela dvojice chebských pedagogů - ředitel Základní umělecké školy (ZUŠ) Karel Bosák a Alena Dvořáková z gymnázia.

Ocenění Nadace Schola Ludus letos mezi pedagogy převzali Jitka Jašková (SZŠ a VOŠ Cheb), Eva Kůrková (ZUŠ), Michaela Korbičková (3. ZŠ), Oldřiška Kábová (ISŠ) a Jan Dirlbeck (Gymnázium Cheb).

Z řad žáků a studentů byli nadací oceněni: tým fyziků chebského gymnázia ve složení Josef Hazi, Miroslav Kozák, Le Quang Dung, Le QuyAnh Vu a Luu Tran Viet, pěvecký sbor Kopretiny a Mládežnický dechový orchestr (ZUŠ), Valerie Nguyenová (1. ZŠ), Nikola Sekáčová (3. ZŠ), Kristýna Sýkorová (4. ZŠ), Anežka Fuchsová, Petra Černíková (6. ZŠ), Le Thach Tao, Linda Nguyenová (ZUŠ), Jakub Svobodník, Jana Papežová (SZŠ a VOŠ), Jan Kučera, Veronika Háková, Jakub Karaffa, Daniel Kovalík (Svobodná chebská škola), Duc Anh Mai, Petra Martínková (Gymnázium Cheb), Matěj Pecháček a Michal Rácz (ISŠ).

Vedle nadačních cen se předávala také ocenění města, která jsou u příležitosti Dne učitelů udělována vybraným pedagogům zdejších škol. Toto ocenění si letos z obřadní síně odnesli: Radmila Zítková (1. ZŠ), Marie Veselá (2. ZŠ), Zdeňka Kohoutová (3. ZŠ), Kateřina Šrámková, Božena Motlová (4. ZŠ), Naděžda Fišerová (5. ZŠ), Marie Truhlářová (6. ZŠ), Libuše Hladká (ZŠ Kostelní nám.), Eva Pupáková (DDM Sova), Zdeňka Svobodová (ZUŠ), Ivana Hoblová (MŠ Malé nám.), Romana Lukešová (MŠ 26. dubna), Carmen Gregorová (MŠ Komenského), Radka Gregorová (MŠ Osvobození), Jitka Cuperová (MŠ Bezručova) a Růžena Kosobudová (MŠ Do Zátiší).

Nadace Schola Ludus byla založena v roce 1992 z iniciativy tehdejšího starosty Františka Lindy a chebského rodáka a čestného občana města Hanse Novotnyho. Schola Ludus je přitom jedinou městskou nadací podporující vzdělanost v celé republice. „Během své existence nadace vynaložila na financování ocenění už přes dva miliony korun,“ řekl předseda správní rady nadace, místostarosta Vladimír Hartmann.  

Vedle každoročního oceňování úspěšných studentů a pedagogů se nadace zaměřuje i na financování vybraných vzdělávacích projektů. „Jde například o rozšiřování fondu odborné literatury v Městské knihovně, která k tomuto účelu i letos obdržela symbolický šek na 35 tisíc korun. Dalších 15 tisíc jsme poskytli gymnáziu na vytvoření názorných pomůcek k popularizaci přírodovědných předmětů,“ dodal místostarosta.

Bc. Tomáš Ivanič, redaktor Chebských radničních listů

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

22:10 Bohumín zajistí svým obyvatelům výhodnou dodávku tepla až do roku 2040

Už jen necelý rok zbývá podle vedení společnosti ČEZ Teplárenská do ukončení výroby energií z uhlí v…