Cheb: O komunitní pečení je stále větší zájem, spolek CH(L)EBÁCI to prostě umí

25.12.2022 6:32 | Tisková zpráva

Celodenní mráz, romantický sněhový poprašek nejen v chebské komunitní zahradě, ale i na obecní peci, které už nikdo neřekne jinak, než Golem... to si žádá udělat hezkou fotku na případné PF 2023 a zalézt zpátky do tepla.

Cheb: O komunitní pečení je stále větší zájem, spolek CH(L)EBÁCI to prostě umí
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Nebo se s partou nadšenců - spolek CH(L)EBÁCI - domluvit, že zkusíme uspořádat (podobně jako před dvěma roky) adventní pečení vánoček v obecní peci. I přes opravdu velký mráz se nám díky zázemí vytápěné kuchyňky povedlo připravit klasické menu našich obecních pečení (to znamená 12 pizz, 13 kulatých pšeničnožitných chlebů, 13 žitných v plechových formách).

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

Pak přišlo pár dalších lidí, kteří se nám předem ozvali, že si přinesou k upečení chleba nebo něco sladkého. Ano, hlavní program - vánočky - přišel na řadu až kolem půl třetí. Hezké bylo sledovat, jak má každý tu svou štědrovku jinou - větší, menší, s rozinkami nebo bez nich, posypanou mandlemi, hezky upletenou nebo lehce rozcuchanou.

Až pozdě odpoledne, kdy už se začalo pomalu stmívat, přišly na řadu trdelníky - pečivo, které se vydává za tradiční české. Ale jen naše prababičky by nám mohly potvrdit nebo vyvrátit, jestli se před sto lety něco takového v Čechách peklo. Wikipedie však tvrdí, že trdelník pochází z Rumunska. Tohle pečivo, známé nejen z adventních trhů, ale také z procházek Prahou (v různých šílených variacích), jsme pekli na sádlem pomazaných pivních lahvích a výsledek byl vynikající.

Obecní pečení bylo opět něčím mimořádné, nejen celodenním mrazem a sněhem, který dodával akci předvánoční atmosféru... Znovu jsme si potvrdili, že náš spolek CH(L)EBÁCI umí udělat společenskou akci za jakýchkoli podmínek, a lidé, kteří přišli a nezalekli se počasí, si to s námi užili.

Jsme moc rádi, že se to takhle povedlo, a budeme se těšit na první jarní pečení někdy v březnu (a pak pravidelně jednou měsíčně až do listopadu). No a třeba se příští rok v prosinci při adventním pečení sejde dobrých lidí s vynikajícími vánočkami a cukrovím ještě více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …