Cheb: O vůz, poháněný nabíjecí baterií, je velký zájem

26.04.2018 13:48

Na setkání zástupců firem komunálních a technických služeb bylo prezentováno ekologické vozidlo, tzv. elektromobil.

Cheb: O vůz, poháněný nabíjecí baterií, je velký zájem
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V městské společnosti Chetes s.r.o. se sešli na pravidelném setkání zástupci firem, kteří se zabývající komunálními a technickými službami. V rámci programu byl prezentován úsporný a ekologický užitkový vůz poháněný nabíjecí baterií, který zaujal i jednatele společnosti pana Ilju Mlátilíka.

„Společná setkání pořádáme po celém Karlovarském kraji dvakrát do roka. Dnes hostíme kolegy a zástupce firem, kteří se zabývají komunálními službami, u nás v Chebu. Tato setkání slouží k upevňování vztahů, předávání kontaktů, výměny zkušeností, a podobně,“ sdělil jednatel společnosti.

Na pořízení vozidla je možnost čerpat dotaci

Prezentovaný vůz, který si vyvinula pro svoji činnost německá pošta, se hodí pro komunální služby. Jeho předností je velmi příznivá ekonomika a téměř žádné náklady na údržbu. Baterie má životnost až šest let a vozidlo je vyvinuto s požadovanou životností šestnáct let. Dojezd auta je až 280 kilometrů. Na pořízení vozidla je možnost čerpat dotaci z ministerstva životního prostředí do výše 600 tisíc korun. Pořizovací cena je 1.200 tisíc korun.

„O nákup vozidla máme velký zájem. Auto by bylo dalším pomocníkem v naší práci,“ dodal Mlátilík.

Společnost Chetes s.r.o vlastní město Cheb. Hlavní činností je především údržba a správa městského majetku. Od 1. 4. 2017 zajišťuje svoz komunálního odpadu z chebských domácností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…