Cheb: Preventivní akce pro školáky jsou také úkolem městské policie

02.09.2017 7:36

Celou řadu akcí pro malé i velké školáky mají ve svém programu strážníci chebské městské policie.

Cheb: Preventivní akce pro školáky jsou také úkolem městské policie
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

To, že u chebské městské policie pracuje také žena – preventistka, se mezi veřejností moc neví. A právě tato činnost je velmi potřebná zvláště při vzdělávání školáků. Ucelený roční program nabízí nejen dětem základních a středních škol přednáškový cyklus, ale témata jsou připravena i pro malé předškoláky.

„ Už v měsíci září navštívíme některé školy s přednáškou s názvem „Zodpovědné jednání, jistá budoucnost“. Velmi požadovaná témata ředitelů škol i výchovných poradců jsou především přednášky zabývající se různými druhy závislostí, kde úspěšně můžeme navazovat na program Revolution Train. Cílem tohoto projektu je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka vlaku a ovlivnit tak jeho pohled na legální a nelegální drogy. Vedle spolupráce s pedagogy se zaměřujeme také na mezilidské vztahy, především pak na šikanu a domácí násilí,“ popsala Andrea Lokingová z oddělení prevence kriminality.

Kromě návštěv škol a školek se v průběhu léta strážníci účastnili i nejrůznějších dětských táborů, kde společně se členy integrovaného záchranného systému v rámci praktických ukázek učili děti jak postupovat při náhlých událostech, které se právě v průběhu prázdnin dějí ve větší míře.

„Velmi oblíbené u dětí jsou prohlídky služebních vozidel, ukázky odchytu psů nebo simulace opilosti,“ dodala Lokingová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…