Cheb: Rekonstrukce Amerického mostu si vyžádá uzavírku pro automobily

28.02.2024 19:06 | Tisková zpráva

Veškeré práce mají na základě výsledku výběrového řízení na zhotovitele stát přibližně 18 milionů korun.

Cheb: Rekonstrukce Amerického mostu si vyžádá uzavírku pro automobily
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V březnu bude zahájena celková rekonstrukce takzvaného Amerického mostu přes Ohři u Kulturního centra Svoboda. Stavební práce si vyžádají jeho úplnou uzavírku pro automobilovou dopravu. Průchod pro pěší bude však po celou dobu stavby zachován pomocí provizorních lávek a vymezeného koridoru. Předpokládáme, že uzavírka mostu pro automobily by měla začít od 13. března, a to v případě hladkého průběhu jejího administrativního vyřízení.

V rámci rekonstrukce dojde k výměně mostních uzávěrů a ložisek a kompletní obnově asfaltového povrchu vozovky na mostovce. Počítá se také s vybudováním nových chodníkových říms z betonu a repasováním stávajícího zábradlí. Vedle toho proběhne rovněž oprava úložných prahů a přilehlých kamenných pobřežních zdí včetně zřízení nového mostního křídla a přístupového schodiště k řece pro zajištění kontroly a údržby.

Most dostane i nový protikorozní nátěr celé nosné konstrukce. Veškeré práce mají na základě výsledku výběrového řízení na zhotovitele stát přibližně 18 milionů korun. Podle uzavřené smlouvy má být rekonstrukce Amerického mostu hotova nejpozději do 31. srpna letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…