Cheb: Rekonstrukce komunikací si vyžádají omezení

26.06.2018 10:45

Během letních měsíců proběhnou v Chebu celkové rekonstrukce několika komunikací. Řidiči by se proto měli připravit na dopravní omezení, která si stavební práce vyžádají.

Cheb: Rekonstrukce komunikací si vyžádají omezení
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

„Stav některých ulic ve městě není vůbec dobrý a je třeba je postupně opravit. Bohužel jsou s tím spojené dopravní komplikace. Chtěl bych proto řidiče poprosit o trochu trpělivosti a požádat je, aby v opravovaných lokalitách dodržovali dopravní značení,“ řekl starosta Zdeněk Hrkal.

Hned na začátku července začne celková rekonstrukce Židovské ulice v samotném centru města, která má skončit do půlky října. Během rekonstrukce bude přitom Židovská ulice zcela uzavřena. Z náměstí tak půjde vyjet pouze Kamennou ulicí. Situace v centru bude o to komplikovanější, že po dobu prázdnin bude zcela uzavřena i část Hradební ulice, konkrétně úsek mezi ulicemi Dlouhá a Obrněné brigády, kde bude Chevak rekonstruovat vodovodní řad. „Město využije uzavírky Hradební ulice k rekonstrukci chodníku na straně u 4. ZŠ. Zároveň chceme upravit i zpomalovací retardéry. Nové budou obloukové, tedy pozvolnější, protože ty stávající byly často kritizovány,“ dodal starosta.

V termínu od srpna do listopadu bude probíhat celková rekonstrukce části Valdštejnovy ulice u zimního stadionu. Z důvodu četných stížností občanů na hluk od projíždějících vozidel tady bude kamenná dlažba nahrazena asfaltovým povrchem. Kompletně zrekonstruovány budou rovněž chodníky a veřejné osvětlení i nepřehledná křižovatka s Palackého ulicí.

Celkové opravy povrchů dvou úseků silnic dohromady téměř za 20 milionů korun má v Chebu letos v plánu také Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. „Jednotlivé akce na sebe budou časově navazovat. Začátkem srpna bude ukončena rekonstrukce splaškové kanalizace v Pivovarské ulici, jejímž investorem je společnost Chevak. Celková oprava povrchu Pivovarské ulice se pak předpokládá v koordinaci s městem v roce 2019. Po ukončení prací v Pivovarské ulici zahájíme začátkem srpna rekonstrukci ulice Pražská v úseku od kruhového objezdu u Tesca až za železniční viadukt. Ta by měla být hotova na přelomu srpna a září. V průběhu září pak bude zahájena rekonstrukce silnice II/214, což je úsek silnice od autosalonu Schönner podél hřbitova až ke kruhovému objezdu na Maškově. Počítáme pouze s částečnými uzavírkami, ale i tak bude průjezd opravovanými úseky ztížený,“ uvedl ředitel Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Jan Lichtneger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…