Cheb: S nemocnicí kraj nadále počítá

11.07.2020 17:15

Podle vyjádření hejtmana Petra Kubise kraj s chebskou nemocnicí nadále počítá a neuvažuje o jejím prodeji či pronájmu.

Cheb: S nemocnicí kraj nadále počítá
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Přímo v hlavním pavilonu chebské nemocnice se konalo jednání hejtmana Petra Kubise, managementu KKN, zástupců lékařů a vedení města Cheb, které zastupovali starosta Antonín Jalovec a místostarosta Jiří Černý. Tématem schůzky bylo plánované uzavření provozu interního oddělení v době prázdnin i celková perspektiva chebské části KKN.

Vedení kraje se podařilo zajistit externí lékaře, díky čemuž je zajištěno fungování interního oddělení po celý červenec a zdá se, že se podaří zajistit kvalifikované lékaře i na srpen, což představitelé města uvítali. Pokud se to podaří, zůstalo by interní oddělení nemocnice v provozu po celé léto. Město přislíbilo, že pro externí lékaře zajistí ve svých prostorách ubytování.

Zástupci města se ale zajímali především o perspektivu nemocnice v delším časovém výhledu. Na začátku září totiž skončí pracovní poměr dalších lékařů a hrozí, že se problémy s pokrytím služeb mohou opakovat. Hejtman starostu ujistil, že kraj s chebskou nemocnicí nadále počítá a neuvažuje o jejím prodeji či pronájmu. „Jsem velmi rád, že se nyní podařilo odvrátit hrozící krizi v chebské nemocnici, ale těžší období máme teprve před sebou. Důležité je zajištění personální stability do budoucna a řádný chod nemocnice,“ sdělil starosta Chebu Antonín Jalovec.

Kromě lůžkové části onkologie, která by se postupně v horizontu několika let měla přesunout do Karlových Varů, se v Chebu nepočítá s útlumem jiných oddělení. Začátkem září by měl do Chebu přijet ministr zdravotnictví, aby společně s krajem a městem hledal možnosti personálního posílení nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…