Cheb: Skatepark by mohl vyrůst v Břehnické ulici

01.04.2017 13:38 | Zprávy

Veškeré překážky by měly být kvůli snížení hlučnosti z hlazeného betonu. Předpokládaná cena nového skateparku je pět milionů.

Cheb: Skatepark by mohl vyrůst v Břehnické ulici
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Město již vybralo lokalitu, kde by měl vyrůst nový chebský skatepark. Jedná se o volný pozemek po zrušených zahrádkách v Břehnické ulici, který se nachází mezi dopravním hřištěm a minigolfovým areálem. „Opakovaně se na nás obrátili vyznavači skateboardingu, abychom skatepark v Chebu vybudovali. Hledali jsme proto lokalitu, kde by provoz skateparku nikoho nerušil, ale zároveň na něj bylo vidět a byl dobře dostupný. Mnozí si určitě pamatují na skatepark v areálu Lokomotivy, který doplatil právě na nevhodné umístění. Byl schovaný za plotem, takže nebyl přehled, co se tam děje,“ řekl chebský místostarosta Pavel Hojda.

V letošním roce si chce město nechat zpracovat projektovou dokumentaci a případně i zahájit samotnou výstavbu skateparku. „Veškeré překážky by měly být z hlazeného betonu, nebude tam nic kovového. Je to kvůli menší hlučnosti a větší životnosti. Předpokládaná cena nového skateparku je pět milionů korun. Už jsme také jednali se zástupci sdružení, které by mohlo nový skatepark provozovat,“ poznamenal Pavel Hojda..

Zmíněný skatepark v areálu stadionu Lokomotivy, který se nacházel v prostoru za hlavní tribunou, vybudovalo město v roce 2001. K jeho definitivnímu uzavření došlo po sedmi letech provozu. Radnici tehdy došla trpělivost s neustále se opakujícími problémy s vandaly a narkomany, kteří se postupně stali stejně pravidelnými návštěvníky sportoviště jako samotní ´skejťáci´. Návrh nového skateparku se později objevil v úvodní studii revitalizace sídliště Spáleniště, která s ním počítala na ploše mezi sídlištěm a železniční tratí. Toto umístění se však ukázalo jako nevhodné, nápad se navíc nezamlouval ani obyvatelům nedalekých panelových domů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

13:37 Písek: Radnicí zněl cinkot medailí, přinesli je ukázat písečtí „ZIPáci“

Tanečnice a tanečníci z Tanečního centra Z.I.P. se spolu s lektory přišli na radnici podělit o rados…