Cheb: Staveniště pro výstavbu lávky bylo předáno

23.10.2020 6:32

Stavbě lávky pro pěší přes kolejiště Cheb na Švédský vrch už nic nestojí v cestě.

Cheb: Staveniště pro výstavbu lávky bylo předáno
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Na chebské radnici se konalo za účasti zástupců zhotovitelské lovosické společnosti Reader&Falge s.r.o, Správy železnic, drážních hasičů, Regionální správy majetku a pracovníků dotčených odborů Městského úřadu Cheb předání staveniště pro účely výstavby lávky pro pěší přes kolejiště Cheb na Švédský vrch. Podle harmonogramu prací je termín zahájení výluk stanoven na 2. 11. 2020.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Výluky se budou týkat převážně nákladní dopravy, v případě, že by bylo nutno zasáhnout do harmonogramu osobní dopravy, budou práce prováděny v nočních hodinách. V průběhu začátku listopadu začne zhotovitel na stavbu přesunovat těžkou techniku, potřebnou pro stavbu mikropilotů.

Město Cheb má v první etapě zasmluvněny výluky na měsíc listopad v objemu 700 tisíc korun. O dalších termínech výluk se bude jednat následně. Celkové náklady na výstavbu lávky jsou 119, 5 milionu korun s DPH, přičemž díky dotaci ze SFDI (Státní fond dopravní infrastruktury), která činila 82 miliony, doplatí město ze své kasy 37, 8 milionů korun.

Termín dokončení a vyúčtování dotované částky je stanoven na listopad 2021, konečný termín pro dostavbu je v harmonogramu plánován na duben roku 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…