Cheb: Úspěšné Trio barokní hudby se vrací do Chebu

26.08.2013 20:15

Pozvánka na středeční koncert tělesa, které se v historii Chebského varhanního léta již osvědčilo

Cheb: Úspěšné Trio barokní hudby se vrací do Chebu
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Před námi je poslední z celkem pěti středečních koncertů v kostele sv. Mikuláše, připravených na letošek v rámci tradičního cyklu Chebské varhanní léto (na další, ´bonusový´, se pak lze těšit 14. září v rámci projektu Varhanní Bible). Letošní ročník Chebského varhanního léta, v pořadí sedmnáctý, je věnován vzpomínce na jeho zakladatele architekta Luďka Vystyda, který zemřel vloni v říjnu.

Ve středu 28. srpna v Chebu uslyšíme Trio barokní hudby. Varhany v kostele sv. Mikuláše tentokrát rozezní Tomáš Thon, kterého doprovodí Dušan Foltýn (hoboj) a Pavel Hromádka (trumpeta). V programu zazní díla A. Vivaldiho, G. P. Telemanna, B. Fingera, J. Zacha, J. K. Vaňhala a dalších. Začátek je v 19 hodin, vstupné 50 korun.

Koncert Tria barokní hudby, které se v rámci ´varhanních lét´ představí posluchačům již podruhé, chebská varhanice Martina Kolářová rozhodně doporučuje. „Tento koncert jsme kdysi spolu s panem architektem vyhodnotili jako jeden z nejkrásnějších v rámci celé historie Chebského varhanního léta,“ prozrazuje.

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…