Cheb: Valdštejnova desítka se poběží už popáté

15.06.2019 13:49

V sobotu 31. srpna budou městské Valdštejnské slavnosti a o den později 1. září pátý ročník běžeckého závodu spolku Rozběhnito.cz Valdštejnova desítka.

Cheb: Valdštejnova desítka se poběží už popáté
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Nevšední způsob zakončení hlavních letních měsíců a prázdnin zažijí v Chebu milovníci městských slavností a sportu. Čekají je dvě akce spojené s věhlasným vojevůdcem Václavem Eusebiem Albrechtem z Valdštejna. V sobotu 31. srpna to budou městské Valdštejnské slavnosti a o den později 1. září pátý ročník běžeckého závodu spolku Rozběhnito.cz Valdštejnova desítka.

Cheb má v kronikách své kořeny už v jedenáctém století. Celkem desetikilometrový závod o dvou kolech proto proběhne zcela pochopitelně na území historické části Chebu, přímo spojeném s někdejším působením vévody z Valdštejna. Běžci si užijí chebské náměstí – místo startu a cíle, křivolaké uličky historického centra, moderní sportovně-rekreační areál Krajinka podél Ohře a samozřejmě také Chebský hrad. Do závodu je zařazena také trať na pět kilometrů. Pro běžecké dvojice bude připravena opět štafeta dvakrát dva a půl kilometru.

O oblíbenosti Valdštejnovy desítky svědčí jednak stále rostoucí zájem běžců všech úrovní, jednak známých běžeckých osobností. S kým si budete moci v Chebu zaběhat? Předně s Michalem a Soňou Hrabcovými z Running2.cz, kteří si se zájemci vyzkouší jedno kolo trati už v sobotu odpoledne, s předními trenérkami projektu Mattoni Free Run Lucií Síbrovou a Petrou Heřman nebo s fitness trenérkou Andy Pavelcovou a jejím týmem z Fitfab strong.

Chebské náměstí bude pro sportovce otevřeno ve 13:30 hodin pro registrace a prezenci. Start doplňkového dětského závodu začne ve 14:30 hodin. Čas pro běžce v dospělých kategoriích na deset a pět kilometrů a štafetu dvojic přijde v 16 hodin. Časomíru stejně jako v předchozích ročnících zajistí na profesionální úrovni Irontime. Slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů si užijí všechny běžecké kategorie a věříme, že spolu s nimi také početná divácká podpora.

Součástí běžeckého zázemí na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad budou kromě registračních stánků také stánky s občerstvením a veškerým servisem pro běžce. Novinkou chebského závodu bude dostatečné množství mobilních toalet. Valdštejnova desítka se stala běžeckou ikonou a ke svým pátým narozeninám dostane speciální dárek – pivo Běh. My se na něj už teď těšíme a doufáme, že bude všem běžcům chutnat.

Proběhněte s námi Cheb, město s téměř tisíciletou historií! Přijďte vytvořit skvělou diváckou atmosféru! Registrace a více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…