Cheb: Ve Valdštejnově ulici nahradí hlučnou dlažbu asfalt

03.08.2018 11:33

V nejbližších dnech bude zahájena celková rekonstrukce části Valdštejnovy ulice u zimního stadionu.

Cheb: Ve Valdštejnově ulici nahradí hlučnou dlažbu asfalt
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V nejbližších dnech bude zahájena celková rekonstrukce části Valdštejnovy ulice u zimního stadionu. Kamenná dlažba bude v tomto úseku nahrazena novým asfaltovým povrchem. „Vycházíme tím vstříc obyvatelům okolních domů, kteří si dlouhodobě stěžovali na značný hluk od projíždějících vozidel. Ještě před zahájením rekonstrukce tady Chevak provedl opravu vodovodu, aby se do nového povrchu nemuselo v příštích letech hned zasahovat,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

V rámci úprav budou kompletně zrekonstruovány také chodníky, které dostanou povrch z betonové dlažby. Kromě toho dojde i k vymezení parkovacích pruhů na vozovce, osazení nového veřejného osvětlení nebo vysazení stromů na nově zřízených zelených ostrůvcích. Součástí rekonstrukce budou i úpravy nepřehledné křižovatky s Palackého ulicí.

„Současná podoba křižovatky je nebezpečná jak pro řidiče, tak hlavně pro chodce. Chybí místa pro přecházení a jsou zde nevyhovující rozhledové poměry. Úpravy tohoto úseku Valdštejnovy ulice a křižovatky s Palackého jsou první fází plánovaných rekonstrukcí komunikací v této lokalitě na základě studie z roku 2016, která dále řeší například navazující části ulic Palackého a Bezručova,“ upřesnil místostarosta Michal Pospíšil.

Ulice budou uzavírány postupně

Celková rekonstrukce zmíněné části Valdštejnovy ulice včetně křižovatky s Palackého ulicí má být hotova do konce listopadu. „Stát bude přibližně 8,1 milionu korun. Ve výběrovém řízení na dodavatele se přitom cenu podařilo oproti odhadu z projektové dokumentace snížit o více než 1,5 milionu,“ uzavřel místostarosta Pospíšil.

Po dobu rekonstrukce bude nejprve pro dopravu zcela uzavřen opravovaný úsek Valdštejnovy ulice a ve druhé polovině října pak úsek ulice Příkopní v sousedství křižovatky s Palackého (podrobnosti o uzavírce ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…